tisdag 10 maj 2011

Australien LO och Gräsandsbo på vår altan!

Godmorgon kära besökare!

Igår trodde jag ej mina ögon när jag öppnade dörren ut till bryggan... Först blev jag skrämd av det som flaxade iväg mitt framför ögonen på mig och sedan upptäckte jag gräsandshonan i vattnet och de 9 äggen hon legat och ruvat på... Kan ni tänka er att hon byggt sitt bo i fjolårets kryddkruka... Det här är ju inte så bra tänkte jag och nu fick jag mycket att fundera på... Det slutade att jag ringde till en ornitolog här i Kalmar och rådfrågade honom... Till saken hör att båten ska angöra till bryggan i morgon, altanläggarna kommer och ska lägga nytt golv i veckan samt att vi har en hund som gärna springer ut på altanen.... Jag fick rådet att flytta hela boet med krukan. Sagt och gjort så när min man kom hem hjälptes vi åt att ställa alltsammans på stenpiren utanför och resten av dagen och kvällen försökte jag locka henne till sitt bo...utan resultat! Jag fick även agera skyddsvakt då kråkor,trutar var mycket vaksamma på äggen....Hon verkade aldrig förstå var äggen var...När mörkret föll så förstod jag att det inte skulle sluta bra och jag gjorde ett sista försök och täckte sedan över äggen med bomaterialet...sedan somnade jag oroligt i sängen.... Nu på morgonen så upptäckte jag att flytten misslyckats och äggen blev till föda istället... Usch hur ledsen jag blev nu. Känner mig som en mördare...


Här kommer då en till dubbellayout....Här är Robin 1 år och vi semestrade i Australien 2008. Här fick Robin för första gången se en Koala på Sydney Wildlife world. Har ni någon gång varit nära en Koala? De är så otroligt mjuka och luktar så gott av eukalyptus. Namnet har den fått från Aboriginerna och betyder"Djuret som aldrig dricker". Koalan sover ca. 19 timmar per dygn och här på bilderna kan vi se att den sov när vi kom och sen blev den lite nyfiken på oss.

Blommorna, tyget och fjärilarna är färglagda med Tim Holtz distress ink refill och perfect pearl. Fjärilarna är Martha Stewart stans...


Ha nu en bra dag allesammans! Min dag kommer att kännas tung men jag ska försöka göra det bästa av den.

Kramizar Susanne

7 kommentarer:

Louise sa...

Men gumman du gjorde i allafall vad du kunde. Hon kommer kanske tillbaka till din kruka nästa år och då kanske du kan få lite ungar där i stället.
LOn är ju bara helt underbar. Vilken moders kärlek du utstrålar. Måste varit en fantastisk upplevelse att få träffa en koala björn.
Ha det bäst och en jätte Stor Kram Louise

Pillan sa...

Du gjorde ju verkligen ett helhjärtat försök att flytta ut boet, bara det var bra tycker jag!! Sen att fågeln inte förstod... det kan ju inte du hjälpa ;-)
Jag håller med Louise... du utstrålar verkligen äkta kärlek tillsammans med Robin, man ser verkligen att du är lycklig för honom! :-)
Kram, Pillan

Lena sa...

Ja vilken historia, du gjorde helt rätt. Inge kul förståss men det hade ju aldrig blivit bra med en hel hög med små dunbollar på altanen.
Förstår att det är tungt..
Hoppas din dag blir bra ändå!

LO:n är toppenfin!!

KRAM till dig!!

Marie Havén sa...

Hej Susanne!
Du gjorde vad du kunde med boet, men ibland blir det inte så som man har tänkt sig
Vilken lycka du och Robin utstrålar, ni är charmtroll båda två:)och dina LO är helt underbara:)
Det måste ha varit häftigt att få se en koala björn. Kul för Robin när han blir äldre och kan se vad ni gjorde när han var liten:)

Ha det nu så gott:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Ann-Charlotte's blogg sa...

Så härlig Lo gillar ditt härliga färgval! Och små dunbollar passar
inte på altanen, jobbigt men rätt!
Vill tacka dig för att du vill fira 1 års jubileum hos mig och
alla fina ord du lämnar hos mig!
Kram Ann-Charlotte

Eva sa...

Jag förstår att det gjorde ont i ditt varma hjärta, när du vaknade på morgonen, men du gjorde verkligen ett tappert försök. Din LO är kanon, som vanligt... och jag tror jag vet att du är mammalycklig!
kram, hämtar dig på torsdag

Päivi sa...

Ja men du, jag håller fullt med de föregående talare. Du gjorde allt du kunde och mer därtill.

Härlig layout har du också gjort. Snyggt!

Ha det bäst!